2013. december 16., hétfő

Hol van már a tavalyi hó...



...és hol van vajon az idei? Fehér Karácsonyunk lesz-e?

Fura alak az ember. Mindig nyavalyog. Éppen az az időjárás nem felel meg neki, ami éppen van. "Meleg van, mikor lesz már ősz?" "Unom már az esőt, legalább hó esne!" "Francba ezzel a rohadt hideggel, bárcsak jönne már a tavasz!"
Ismerős, ugye?

Az alábbi képek tavaly februárban készültek, pont akkor, amikor legkevésbé számítottam arra, hogy havat fogok fotózni. Maga az út egy meteorológiai élmény volt.
Budapestről indulva még csak be volt borulva. Aztán elkezdett esni. Székesfehérvár magasságában már zuhogott. Az autóban halotti csend volt. Azt hiszem, mindannyiunknak az járt a fejében, vissza kellene fordulni. Csak esett, esett és esett... Nem tudom, miben bíztunk. Aztán kb. 30-40 kilométerrel Fonyód előtt az eső havas esőbe fordult. Majd hóba. Majd alig tudtunk haladni a hóban. Fonyódon mennyei idő volt, persze nem strandolni akartunk. Gyönyörű szürke volt az ég, és hatalmas hó ropogott a cipőnk alatt. A Balaton és az ég alja szinte egybeolvadt, fantasztikusan letisztult és egyszerű volt minden.
Jó volt látni az imádott tó magányát, merőben más arcát. Azt hiszem, élvezte, hogy emberek nélkül készülhet fel a szezonra. Biztosan élvezte a csendet, hogy vizében senki nem akart megmártózni.
A büfés néni nem kiabálta, hogy "Kész a hamburger!!", az egyetlen szabad vízibicikliért nem tört ki a III. világháború, senki nem sodródott pecsenye-piros háttal, jóízűen szunyókálva a tó belseje felé.
Ahogy a Balaton, én is élveztem ezt az állapotot.

Ahogy ezen poszt írása közben végig lapoztam magamban ezeket az eseményeket, képeket, hirtelen erősödő zajra riadtam gondolataimból. Hangos nyavalygást hallottam. Végül rájöttem, hogy a nem túl esztétikus hang gazdája én vagyok.
Hát persze! Mikor lesz már hó??










Téli fotók még itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése