2013. március 2., szombat

A tél vége


Az erdőkben megjelentek az első tavaszi virágok, aminek a legtöbben már bizony örülünk. Hóvirággal sajnos még nem találkoztam, igaz, alkalmam sem volt még rá.

Az első bejegyzésemet nem is tavasz köszöntőnek szánnám, hanem tél búcsúztatónak. Amióta fényképezőgéppel rohangálok, egészen megkedveltem a szürke, hideg, barátságtalan téli napokat. Megfelelő öltözködéssel a hideg sem ellenfél.:) Legalábbis itt, nálunk. Keletebbre azért nem lennék ilyen vagány... Megszerettem a jellegzetes lágy, nyomott fényeket:



Megszerettem a hó fehér színe hordozta lehetőségeket. Például egyéb színekkel való kontrasztját:


Uralmát a tájon:


Ahogy rögzíti a nyomokat:


Ahogy kiemeli a városi részleteket:


Ahogy lágyan és fenségesen eltakar:




És nem utolsó sorban imádom, amikor esik:


A hangulatát is szeretem az esti fényekkel társulva:






Szóval ezek voltak legkedvesebb fotóim idén télen. Mindenkinek, aki szeret fotózni, javasolnám, hogy merészkedjen ki bátran a komornak és szürkének látszó télbe. Rengeteg lehetőséget rejt magában ez az évszak, és megkockáztatom, talán még könnyebb dolga is van a fotósnak, hiszen nem kell - legalábbis csak nagyon ritkán - például megküzdeni szegény gépünknek a napfény okozta dinamika tartománnyal. A téli fények barátságosabbak, mint amilyennek látszanak.:)

Kicsit sajnálom, hogy vége, de azért ne gondoljátok, hogy ennyire elvetemült vagyok. Én is várom a tavaszt és a megújulást! Jöjjön a madárdal!:)

4 megjegyzés:

  1. Zsír lett! Várom a folytatást!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Dave!:)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok a blogodhoz. Letisztult, egyszerű, mint a képeid. Nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon köszönöm, ennek örülök, mert mindenképpen valami nagyon egyszerűt akartam.:)

    VálaszTörlés