2014. október 28., kedd

A perőcsényi pincesor

Előre bocsájtom, a beszámoló nem éppen friss. Szinte pontosan egy éve jártam Magyarország egyik legszebb részén. A Dunakanyartól északra eső részről van szó, tündéri kis falvakkal.
Ezen falvak egyike a Börzsöny lábánál fekvő, rendkívül hangulatos pincesorral rendelkező Perőcsény.
Ahol ilyen pincesor van, ott a jó bor alap. Sőt, ez az a falu, ahol az érdeklődők házi pálinkafőző tanfolyamra is jelentkezhetnek. :)

A falu 100 km Budapestről. A páratlanul szép Börzsöny nyugati lábánál végighaladva egymást érik a szebbnél szebb falvak, az útvonal pedig mindig kínál látnivalót.
Talán Kemence a legnevesebb közülük, erdei vasút, hegyi patak, rengeteg kirándulási lehetőség. De érdemes megnézni például Bernecebaráti templomát.
És aki a megfelelő évszakban, elég korán indul útnak, garantálom, hogy többször meg fog állni útközben fényképezni (elvégre ez egy fotóblog, fotósoknak is), mert a völgyekben igen lassan száll fel a köd.

A pincesor ugyan nem nagy, de fekvése okán egyből rabul ejtett. Régi és újabb présházak, élénk és kevésbé élénk színek, érdekes részletek, ajtók és ablakok (ablakocskák) párosai.
Ezt mindenkinek látni kell! :)6 megjegyzés:

 1. Gyönyörű ez a sorozatod. Tetszenek a színek, a részletek. Hangulatos az utcakép is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az országnak ez a kis északi sarka, szeglete örökre megfogott, ezzel a pincesorral együtt.
   Köszönöm Kati!

   Törlés
 2. Nekem is nagyon tetszett. Az őszi színekkel különösen hangulatos.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm, Budapestről reális úti cél lehet akár Neked is. :)

   Törlés
 3. Nagyon hangulatos, különösen tetszik, ahogyan a részleteket kiemelted! Nemrég jártam a Börzsönyben, jó volt picit visszamenni a képeid által :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Imádom a Börzsönyt, valamiért különleges számomra. Magam sem tudom, mi az oka. :)

   Törlés