2014. október 28., kedd

A perőcsényi pincesor

Előre bocsájtom, a beszámoló nem éppen friss. Szinte pontosan egy éve jártam Magyarország egyik legszebb részén. A Dunakanyartól északra eső részről van szó, tündéri kis falvakkal.
Ezen falvak egyike a Börzsöny lábánál fekvő, rendkívül hangulatos pincesorral rendelkező Perőcsény.
Ahol ilyen pincesor van, ott a jó bor alap. Sőt, ez az a falu, ahol az érdeklődők házi pálinkafőző tanfolyamra is jelentkezhetnek. :)

A falu 100 km Budapestről. A páratlanul szép Börzsöny nyugati lábánál végighaladva egymást érik a szebbnél szebb falvak, az útvonal pedig mindig kínál látnivalót.
Talán Kemence a legnevesebb közülük, erdei vasút, hegyi patak, rengeteg kirándulási lehetőség. De érdemes megnézni például Bernecebaráti templomát.
És aki a megfelelő évszakban, elég korán indul útnak, garantálom, hogy többször meg fog állni útközben fényképezni (elvégre ez egy fotóblog, fotósoknak is), mert a völgyekben igen lassan száll fel a köd.

A pincesor ugyan nem nagy, de fekvése okán egyből rabul ejtett. Régi és újabb présházak, élénk és kevésbé élénk színek, érdekes részletek, ajtók és ablakok (ablakocskák) párosai.
Ezt mindenkinek látni kell! :)6 megjegyzés :

 1. Gyönyörű ez a sorozatod. Tetszenek a színek, a részletek. Hangulatos az utcakép is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az országnak ez a kis északi sarka, szeglete örökre megfogott, ezzel a pincesorral együtt.
   Köszönöm Kati!

   Törlés
 2. Nekem is nagyon tetszett. Az őszi színekkel különösen hangulatos.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm, Budapestről reális úti cél lehet akár Neked is. :)

   Törlés
 3. Nagyon hangulatos, különösen tetszik, ahogyan a részleteket kiemelted! Nemrég jártam a Börzsönyben, jó volt picit visszamenni a képeid által :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Imádom a Börzsönyt, valamiért különleges számomra. Magam sem tudom, mi az oka. :)

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Rendszeres olvasók

Bejegyzés értesítő e-mail-ben

Rólam ennyit

Fotóm
Budapest, Hungary
„A festőnek nemcsak azt kell festenie, amit maga előtt lát, hanem azt is, amit magában lát. Ha azonban semmit sem lát magában, akkor hagyja abba annak festését is, amit maga előtt lát.” Caspar David Friedrich Azt hiszem, ez a fotózásra is igaz...

Bloggyűjtemény