2015. december 31., csütörtök

Visszapillantás 2015/2

A tegnapi visszatekintős poszt második része, júliussal, valamikori kedvenc nyári hónapommal. Mostanság azonban általában elviselhetetlenül meleg ez a hónap, így annyira már nem klafa.
A fenti kép is egy hőgutás napon készült, Piliscsév határában, abban a hónapban, aminek a neve:


J Ú L I U S

Ezen a fotón semmi különleges nincs, az ember simán átsiklik felette.
Ha belegondolsz azonban, ki az a barom, aki a negyven fokban izzítja a kályhát... Ekkora marhát biztosan nem hord a Föld a hátán.
A kapolcsi házikó füstje, a július végi kánikulában valójában egy pofás kis felhő. Olyan szerencsém volt, hogy pontosan be tudtam illeszteni az exponálás előtt a felhőcskét a kémény szájába. Ilyen az életben csak egyszer adódik...


A U G U S Z T U S

Ha rendszeresen látogatod a blogot, akkor már olvashattad, hogy Tihany a szívem egyik csücske.
Fotós társaságunkkal augusztusban a félszigetet vettük célba. Sokan talán nem is tudják, hogy Tihanynak nem csak egyetlen tava van, hanem mindjárt három. A fenti, szürkemarhás kép a Belső-tó partján készült, ahol ezek az állatok ürgékkel osztoznak a tó melletti placcon.
Ugyanezen a napon, ugyanúgy Tihanyban. A képen a Külső-tó látható, amelyet nem nyaralók, hanem állatok, főleg madarak vesznek igénybe. Igazi madárparadicsom ez, így az ember közelségét nem is veszik jó néven. Tihany erdeiben túrázva, egy kiálló sziklára érkezvén ez a látvány fogadott minket. Háttérben a Balaton.


S Z E P T E M B E R  és  O K T Ó B E R

kimarad... Ezekben a hónapokban egyáltalán nem voltam fotózni, viszont a munka haladt. :)
Mivel nem akartam, hogy ennyivel kevesebb kép szerepeljen ebben az összeállításban, ezért arra gondoltam, ehelyett beteszek ide az idei kedvenc sorozatomból néhányat.
Szeretem a fotósorozatokat, a bejegyzések között is találhatsz ilyesmit. Ez egy csigás sorozat, csigák az apró fajtából. Egy reggel melóba menet csináltam magamnak egy szabad fél órát, miután előző nap kifigyeltem a csigákat, ahogy nagy számban grasszáltak a fák ágain. Hat fotó az apróságokról.








N O V E M B E R

Novemberben ismét közösen keltünk útnak, Gödöllő környékén csavarogtunk a természetben. Kicsit elkéstünk már, a lomb java ekkorra lehullott. A képen kis csapatunk céltudatosan halad az erdőben, amely tartogatott még színeket novemberre is, a fények pedig jó társnak bizonyultak.
Egy másik kirándulás, akkor a fotóklub szervezésében, Nógrádban jártunk. Hihetetlen ócska, taknyos időt fogtunk ki, ráadásul rohadt hideg is volt. Ez az időjárás egy ilyen képre volt alkalmas, szinte az egyetlen használható ezen a túrán.
Ezért sem értem, miért produkált ez a fotó fantasztikus nézettséget, közzététele óta folyamatosan. Valaki segíthetne, aki tudja...


D E C E M B E R

Köd, Budapest, Duna.
Mindkét decemberi kép néhány napja készült, segítségül hívva a sűrű, szitáló ködöt. A köd megszűri és szétszórja a fényt, furcsa, valószerűtlen világosságot produkálva mindenütt.

Végül engedd meg, hogy sikeres, nagyon boldog új esztendőt kívánjak Neked, minden terved sikerüljön 2016-ban is.
Köszönöm eddigi figyelmedet, minden látogatásodat, hozzászólásodat, véleményedet. Tartsd meg jó szokásodat jövőre is, szeretettel várlak minél gyakrabban, ugyanitt!

B Ú É K !!!

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jó válogatás, remekül visszaadja az év élvezetes pillanatait. Átsüt rajtuk, hogy miért is érdemes fotózni.
    BÚÉK!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Tibor, gyere jövőre (idén) is! :)

      Törlés
  2. Kedves Laci! Mindig nagy élmény olvasni a bejegyzéseidet, nézni a képeket! Remélem jövőre is megtehetem majd és egyre több közös élménnyel is gazdagodhatunk! Boldog Új Évet kívánok neked és társadnak a már végre elkészülő új otthonotokban!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati, nagyon köszönöm, persze, hogy megteheted! :)
      BÚÉK!

      Törlés