2015. január 2., péntek

Jégbe fagyott Balaton

Az év utolsó előtti napján ismét sikerült összerántani a szokott csapatot, hogy kiránduljunk egyet, nyakunkban a fényképezőgéppel.
Az úti cél Komárom szlovák fele volt. Gyönyörű város Komárno, régóta szerettem volna egy fotósétát oda. Nos, a terv ismét csak terv maradt, de ezt most egyáltalán nem bánom.

Indulás előtt a Híradóban félfüllel elcsíptem, hogy a Balatonnál iszonyú szél volt, tetézve a hideget. Egy képet is láttam, hatalmas jégcsapokkal.
Hoppá, mi volna, ha...?

Miután a Blahán összefutottunk a többiekkel, előadtam a tervmódosítási javaslatomat. Egyöntetű volt a vélemény, irány a Balaton. Okostelefonon gyorsan megváltottuk matricánkat az M7-re, majd a sofőr kivételével mindenki igényt tartott egy házi szilva melegítő hatására. A sofőr persze én voltam... :)

Baalatonvilágost vettük célba, eseménytelen út végén mindannyian elintéztük, amit el kell intézni, kajáltunk, kávéztunk, majd irány a part.
Az ott látottaktól majd' hanyatt estünk. Én személy szerint ilyet még csak fényképen láttam. A part közelében mindent vastag jég borított. Hihetetlen volt a látvány.
Kattogtak a fényképezőgépek serényen. Bár az úti célunk megváltozott, az elsőre szerencsétlennek tűnő objektív választás (Komárno-ra készültem) végül szerencsésnek bizonyult. Nálam volt a nagylátószögű, és 90 %-ban azzal is fotóztam.
Ime:
A fenti képen a kis csapat látható, akik végül részesei lehettek ennek a csodának.
További képek következő posztban.

10 megjegyzés :

 1. Ezt kár lett volna kihagyni! Különleges táj, remek fotók!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, belehaltam volna, ha nem láthatom... :)
   Köszönöm!

   Törlés
 2. Fantasztikus képek! Köszönöm az élményt:)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jó döntés volt a Balaton.Ritkán intézi így a Természet,hogy ilyen gyönyörű...ma már nem ilyen..
  Másodszor nézem végig,de nem tudok egyértelmű kedvencet, mindegyik tetszik..gratulálok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A véletlenen és egy apróságon múlt, különben eszembe nem jutott volna a Balcsi... :)
   Annyira régóta szerettem volna már látni egy ilyen jégparádét! Találkoztam már pár ilyen fotóval. Tavaly pl. New York-ról lehetett látni tömegével az ilyen jeges képeket, amikor az a -20 C körüli szép télies idő volt.
   Köszönöm a látogatást és a hozzászólást Marcsi! Nem mellesleg, talán velünk is tartottál volna... Majd legközelebb! :)

   Törlés
 4. Valóban ritka látvány, még én sem láttam ilyet élőben, csak képeken, de valószínűleg csak ámulni lehet az első pillanatokban, mire észhez tér az ember, h fotókat is kellene készíteni!!! Jó sorozat, mint MINDIG !!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, azt látni kellett volna, hogy vetettük magunkat a témára... :) Hamar csend lett, csak a fényképezőgépeket lehetett hallani. :)
   Köszönöm az elismerésed, de azért jó sorozat csak ritkán sikerül.

   Törlés
 5. Engem is meggyőztél..jövőre mi is megnézzük ezt a folyamatot..ehhez kellett a -17 fok..tetszik az a magas cső..hogy csinálta hogy igy ráfagyott?..Balaton-Tündér?..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy meggyőztelek, de ezek szerint nem vártatok egy évet. :) Nem volt -17, csak -10. :)
   Az utolsó előtti képre gondolsz? Azt sajnos én sem tudom, pedig töprengtem már rajta... :)

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Rendszeres olvasók

Bejegyzés értesítő e-mail-ben

Rólam ennyit

Fotóm
Budapest, Hungary
„A festőnek nemcsak azt kell festenie, amit maga előtt lát, hanem azt is, amit magában lát. Ha azonban semmit sem lát magában, akkor hagyja abba annak festését is, amit maga előtt lát.” Caspar David Friedrich Azt hiszem, ez a fotózásra is igaz...

Bloggyűjtemény