2015. január 2., péntek

Jégbe fagyott Balaton

Az év utolsó előtti napján ismét sikerült összerántani a szokott csapatot, hogy kiránduljunk egyet, nyakunkban a fényképezőgéppel.
Az úti cél Komárom szlovák fele volt. Gyönyörű város Komárno, régóta szerettem volna egy fotósétát oda. Nos, a terv ismét csak terv maradt, de ezt most egyáltalán nem bánom.

Indulás előtt a Híradóban félfüllel elcsíptem, hogy a Balatonnál iszonyú szél volt, tetézve a hideget. Egy képet is láttam, hatalmas jégcsapokkal.
Hoppá, mi volna, ha...?

Miután a Blahán összefutottunk a többiekkel, előadtam a tervmódosítási javaslatomat. Egyöntetű volt a vélemény, irány a Balaton. Okostelefonon gyorsan megváltottuk matricánkat az M7-re, majd a sofőr kivételével mindenki igényt tartott egy házi szilva melegítő hatására. A sofőr persze én voltam... :)

Baalatonvilágost vettük célba, eseménytelen út végén mindannyian elintéztük, amit el kell intézni, kajáltunk, kávéztunk, majd irány a part.
Az ott látottaktól majd' hanyatt estünk. Én személy szerint ilyet még csak fényképen láttam. A part közelében mindent vastag jég borított. Hihetetlen volt a látvány.
Kattogtak a fényképezőgépek serényen. Bár az úti célunk megváltozott, az elsőre szerencsétlennek tűnő objektív választás (Komárno-ra készültem) végül szerencsésnek bizonyult. Nálam volt a nagylátószögű, és 90 %-ban azzal is fotóztam.
Ime:












A fenti képen a kis csapat látható, akik végül részesei lehettek ennek a csodának.
További képek következő posztban.

10 megjegyzés:

  1. Ezt kár lett volna kihagyni! Különleges táj, remek fotók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, belehaltam volna, ha nem láthatom... :)
      Köszönöm!

      Törlés
  2. Fantasztikus képek! Köszönöm az élményt:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó döntés volt a Balaton.Ritkán intézi így a Természet,hogy ilyen gyönyörű...ma már nem ilyen..
    Másodszor nézem végig,de nem tudok egyértelmű kedvencet, mindegyik tetszik..gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A véletlenen és egy apróságon múlt, különben eszembe nem jutott volna a Balcsi... :)
      Annyira régóta szerettem volna már látni egy ilyen jégparádét! Találkoztam már pár ilyen fotóval. Tavaly pl. New York-ról lehetett látni tömegével az ilyen jeges képeket, amikor az a -20 C körüli szép télies idő volt.
      Köszönöm a látogatást és a hozzászólást Marcsi! Nem mellesleg, talán velünk is tartottál volna... Majd legközelebb! :)

      Törlés
  4. Valóban ritka látvány, még én sem láttam ilyet élőben, csak képeken, de valószínűleg csak ámulni lehet az első pillanatokban, mire észhez tér az ember, h fotókat is kellene készíteni!!! Jó sorozat, mint MINDIG !!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, azt látni kellett volna, hogy vetettük magunkat a témára... :) Hamar csend lett, csak a fényképezőgépeket lehetett hallani. :)
      Köszönöm az elismerésed, de azért jó sorozat csak ritkán sikerül.

      Törlés
  5. Engem is meggyőztél..jövőre mi is megnézzük ezt a folyamatot..ehhez kellett a -17 fok..tetszik az a magas cső..hogy csinálta hogy igy ráfagyott?..Balaton-Tündér?..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy meggyőztelek, de ezek szerint nem vártatok egy évet. :) Nem volt -17, csak -10. :)
      Az utolsó előtti képre gondolsz? Azt sajnos én sem tudom, pedig töprengtem már rajta... :)

      Törlés