2014. július 30., szerda

Sajtpapír egy távoli galaxisból

A minap egy kissé leharcolt rövidnadrágot vásároltunk egy turkálóban, mondván, dolgozni jó lesz. Olcsóbb volt, mint egy kiló kenyér...

Ma annak rendje és módja szerint fel is öltöttem az új darabot. Ahogy kifelé indultam az ajtón, szórakozottan csúsztattam a zsebbe a slusszkulcsot. Hoppá, ebben van valami! Ijedten rántottam ki a kezem, mintha legalábbis Juliska néni fogsora lett volna benne.
Csak két hajgumi volt, egy türkiz és egy rózsaszín, neon színekben. Ezeket gyorsan a szemetesbe ürítettem, mielőtt még magyarázkodásra kényszerítenek. :)
Az ajtót bezárva a lakáskulcsot a másik zsebbe helyezvén meglepve konstatáltam, abban is van valami, és nem Juliska néni fogsora. Siettem, gondoltam, elfér, majd ha visszajöttem megnézem.
Itthon aztán ürítettem zsebeim tartalmát, és egy kék cetli hullott az asztalra. Markánsan össze volt gyűrődve, olyan volt, amikor annak idején a féltve őrzött adyt édesanyámmal vagy háromszor sikerült kimosatnom. Később ez megesett a tb kártyámmal is, igaz ez a fontos okmányom csak egy mosáson esett át.
Óvatosan széthajtogattam, de már mállott, hullottak le róla kisebb darabkák. Mire nagy nehezen szétbontottam, a legnagyobb elővigyázatosságom ellenére kb. a 20 százalékát elveszítettem.
Egy bevásárló lista volt, valószínűleg egyenesen a ködös Albionból.
Vajon írója (bár nem biztos, hogy végső felhasználója megegyezik írójával) kapott e finom füstölt sonkát, amelyet árban is megfelelőnek talált, és kolbászt...?  Lehet-e arrafelé olyan finom csemegekukoricát enni, mint nálunk?
Szívesen böngésztem volna még a listát, amely ki tudja, hány mosáson kívül több viszontagságot is túlélhetett, mesélve a nadrág új tulajdonosának. Sajnos, azonban a lista egy része elveszett.

Üveges, ábrándos szemekkel bámultam ki az ablakon, nem volt odakint semmi érdekes...

2 megjegyzés:

  1. Mint üzenet a palackban....tetszett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, hülyén hangzik, de nagyon felemelő érzés volt betűzgetni ezt a listát. Igazi meglepetés... :)
      Örülök, hogy Neked is tetszett! Akkor már nem vagyok vele egyedül. :)

      Törlés