2014. január 22., szerda

Éjszakai műszak

 A Városligeti Műjégpálya télen maga a felbolydult méhkas. Korcsolyázni vágyók, tanulók és szeretők ezrei fordulnak meg itt, hogy végtelen számú O betűt rajzoljanak a jégre.
(Zárójelben megjegyzem, lehet, hogy most senki semmit nem rajzol a jégre a téli kikelet miatt... A képek akkor készültek, amikor még valami hűvös féleség járta át lassan szekrénybe kerülő télikabátomat.)

Sajnos, én nem tudok korizni, mégis olyan jó volt nézni a rengeteg vidám arcot, ahogy a mozgás öröme egy hatalmas kacajjá növekedve ott lebegett a jégpálya felett, birkózva a köddel.
 Nem csak én élveztem a látványt és a hangulatot, sokan bámészkodtak a tómeder felett átívelő hídról. Mindenki megtalálta a maga szórakozását, sokan, ahogy én is, a képérzékelőt hívták segítségül a látvány megörökítéséhez. A fenti képen egy kolléga szintén érdekesnek találta az üres pályát is.:)

Ilyenkor persze, a gyorsan és kellemesen elrepülő idő alatt az embernek eszébe sem jutnak azok, akik ezzel rengeteget dolgoznak. Ez így normális, de én kíváncsi voltam a zárás utáni jégpályára.
Akkor, amikor a jégről kezdenek elszivárogni a tömegek, az épület egy apró zugában néhányan éppen dolgozni készülődnek. Azért, hogy másnap ismét a korié lehessen a főszerep.

Jön az éjszakai műszak...

6 megjegyzés :

 1. Nagyon hangulatos képek. Kicsit régi idők mozija érzést keltett bennem, jó volt nézni! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az jó, mert szeretem a régi dolgokat.:) A régi fotókat is, bár ahhoz, hogy ezek is régiek legyenek, még nagyon sok víznek kell lefolyni a Dunán...:)
   Köszönöm a látogatást és a véleményt!

   Törlés
 2. az gáz, ha nem tudok mit mondani erre a képre? :)

  VálaszTörlés
 3. Amikor a vendégek talán már alszanak és a város nagyja is, egyedül lenni a jégen csak te meg a gép .Csodálatos érzés ! Ahol előtte több százan-ezren voltak ott te vagy egyedül és csak rajtad múlik ,hogy ismét korcsolyázható legyen a jég.Minden egyes felújítás egy kihívás ahol törekszel a lehető legjobb tudásod szerint eljárni ,Nagyon szerettem csinálni ( Csubi a rolbás )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hello Csubi!
   Hasonló gondolatok jártak az én fejemben is, megpróbáltam elképzelni. A Műjégpályán csináltad ezt valamikor?
   Köszi!

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Rendszeres olvasók

Bejegyzés értesítő e-mail-ben

Rólam ennyit

Fotóm
Budapest, Hungary
„A festőnek nemcsak azt kell festenie, amit maga előtt lát, hanem azt is, amit magában lát. Ha azonban semmit sem lát magában, akkor hagyja abba annak festését is, amit maga előtt lát.” Caspar David Friedrich Azt hiszem, ez a fotózásra is igaz...

Bloggyűjtemény