2013. december 30., hétfő

Egy kis visszatekintés - avagy kedvenceim 2013-ból II.


J Ú L I U S

Ez a hatalmas bálákkal telt mező gyerekkoromat juttatta eszembe, hogy miért, azt itt és itt olvashatod. A kép Csákvár közelében készült. Minden körülmény adott volt egy ilyen téma fotózásához. Nem sokkal napnyugta előtt, szép napsütésben, amikor már nem olyan élesen karcolnak a nyári nap sugarai, gyönyörű kék égbolttal.


A Nemzeti Múzeum közelében lakom, a kertje mindig lenyűgöz, ha arra járok. Így hát elég gyakran járok arra. Szeretek ott lenni, egy kis nyugodt és tiszta sziget a belváros forgatagában. Ezen az estén a gyengülő napfény szépen festette meg a Múzeum épületét, ezt próbáltam meg kihasználni.

A U G U S Z T U S

Az augusztus rövidke nyaralásunkról szólt, mely a döcögős indulás (szállást az utolsó pillanatban találtunk) után remekül sikerült. Köszönet érte vendéglátóinknak, az időjárásnak, és a két bringának, rengeteget bicikliztünk. A kép Szentbékkállán készült, ahol a szállásunk volt. Több bejegyzést is írtam erről az öt napról, a Balaton felvidék címke alatt az összeset láthatod.


Ha Köveskálon jársz, mindenképpen látogasd meg a Kerék-bár nevű biciklis fogadót. Nem fogsz csalódni! A fotó ott készült és árulkodó a hely hangulatát illetően. Még több fotót itt láthatsz.

S Z E P T E M B E R

A kép egy emlékezetes céges kerti bulin készült, ahol kollégám kislánya remekül eljátszott a kutyával.:)

Ez a fa történelmi helyre született. Drégely várának tetejére, ahol Szondi mintegy 150 katonával az oldalán a végsőkig ellenállt a 10 000 fős török seregnek. A csata után Ali basa díszes temetést rendezett a számára, vitézsége elismeréseként. A várról csodálatos kilátás nyílik körbe, tiszta időben akár a Tátrát is látni. Még néhány fotó.

O K T Ó B E R

Nagyon régóta szerettem volna egy hosszú záridős fotót egy kis hegyi pataknál, ahogy a víz tejszerűen elmosódik, bársonyossá válik. Októberben Kemence mellett lehetőségem nyílt erre, hosszas keresgélés után találtam ezt a magányos levelet, ahogy a patak egyik kövén feküdt. Nem volt egyszerű az állvány felállítása, gyakorlatilag a vízben. Igyekeztem erősen, biztonságosan kitámasztani az állványt, de végig az járt a fejemben, nem örülnék neki, ha a gép a falevél után vetné magát... Ebből a szempontból sikeres volt a mutatvány.

Egy indás kirándulás alkalmával a Vadálló-köveken keresztül a Prédikálószékhez indultunk. Nagy létszámú csapat gyűlt össze, jó hangulatban küzdöttük túl magunkat az út legnehezebb részén. A Vadálló-kövekhez érve páratlan látványban lehetett részünk. Ez az ellenfényes fotó az egyik szikla csúcsának "meghódítását" örökíti meg. További képek itt.

N O V E M B E R

Pók Paula és Pók Pongrác románca rossz irányt vett, de végül jóra fordult minden ezen az öreg padláson. Paula azóta büszkén hever a Pongrác által kemény munkával készített hálóban. Sőt, ha igazak a hírek, nemsokára megérkezik az új családtag, Pók Pöttöm. Paula és Pongrác sztoriját itt és itt olvashatod.

Egy munkahelyi árubeszerzés eredménye ez a fotó, Szlovéniából, a Kamniki-Alpok csúcsaihoz közeledve. Sajnos, megállásra nem volt idő, az összes kép az autóból készült. Egy nap alatt három országban kellett árut felvennünk, életem egyik leghosszabb és legszebb utazása volt.

D E C E M B E R

Említettem már, hogy szeretem a Múzeumkertet? Ezeket a könyvecskéket egy nem hagyományos karácsonyi vásáron találtam a Múzeumkertben. Más is szeret böngészni közöttük...:)

Végül, utolsónak egy nagyon friss kedvenc. Tegnap este a városligeti műjégpálya mellett, amikor a jégpálya már bezárt, az élet nem állt meg...

Mint ahogy az élet a következő évben sem áll meg.
Ezúton kívánok Neked sikerekben (ha fényképezel, akkor jó fényekben és szerencsés pillanatokban is) gazdag, nagyon boldog új esztendőt!

10 megjegyzés :

 1. Hát ezek tényleg nagyon jók! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Pingu, örülök, hogy tetszett!:)

   Törlés
 2. Mindig olvaslak,követlek..és egy fantasztikus érzékeny ,finom lélek vagy!..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez nagyon kedves! Tényleg így látod?
   Köszönöm szépen!:)

   Törlés
 3. Sok jó kép van a két összeállításban, a legjobban a januári, márciusi és ez legutolsó műjégpályás tetszik!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahogy Te is írtad, ennyire nehéz választani, hiszen ahányan vagyunk, annyifélék.:) Én egyszerűen csak a szívemre hallgattam, és nem a számokra.
   Köszönöm, hogy megnézted!:)

   Törlés
 4. Milyen jó kis év volt ez a 2013, fotók szempontjából mindenképpen, gratulálok! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Luca! Azért Te az új teléddel például Londonban sokkal jobb képeket készítettél!
   De azért Neked 2013 egyébként is eseménydús és eredményes év volt. Sok ilyet még!:)

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Rendszeres olvasók

Bejegyzés értesítő e-mail-ben

Rólam ennyit

Fotóm
Budapest, Hungary
„A festőnek nemcsak azt kell festenie, amit maga előtt lát, hanem azt is, amit magában lát. Ha azonban semmit sem lát magában, akkor hagyja abba annak festését is, amit maga előtt lát.” Caspar David Friedrich Azt hiszem, ez a fotózásra is igaz...

Bloggyűjtemény