2013. május 3., péntek

A Tabán

Egy rövid szócska, egy fogalom.

Gyermekek és kamaszok, fiatalok és korosok. Családosok és magányosok, boldogok és boldogtalanok. Szerelmesek és gondterhesek, józanok és részegek. Soványak és kövérek, kesék és feketék, rockerek és managerek. Megannyi színes forgatag. Mégis mindenki remekül érzi magát, szórakozik, pihen, szundikál, játszik, beszélget, ismerkedik, nevet és mosolyog. Ja, és rockzenét hallgat. Özönlik a nép, hiszen a Tabáni Majális hangulata visszaadhatatlan. A város és a természet határán, a zöldellő tabáni domboldalon minden május elsején legendák szórakoztatják 45 éve a nagyérdeműt.

A Fesztivál és az ő hangulata Presseréket is megihlette és ámulatba ejtette. A dal, amelyben a szóban forgó hegyoldalba hívnak:


Íme, a 2013. évi Tabán képekben, ahogy én láttam, közben az LGT nótát javallott hallgatni:


5 megjegyzés :

 1. [...] tabáni majálisról készült bejegyzés (az elsőt itt olvashatod, hallgathatod, láthatod) második része [...]

  VálaszTörlés
 2. Ha valaki szeretné megismerni a lebontott Tabán városrész múltját, egy érdekes könyv kapható róla Vecsey A.: Tabán egykor és ma c., mely nagyon sok régi fotóval, rövid tömör történettel meséli el történetét. Aki szeret rendszeresen járni a Tabán rendezvényeire, érdemes elolvasnia, hiszen ahol ma a fűben heverészik, egykor hangulatos utcácskák, házak, kocsmák álltak, Krúdy egykori törzshelyei.

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm, mindenképpen bele fogok lapozni! Bár semmi közöm a Tabánhoz, soha nem éltem ott, de valahogy mindig arra visz a lábam...:)

  VálaszTörlés
 4. Már majdnem végigjártam a blogodat (még rengeteg bejegyzésed van hátra, de nem szeretem egyszerre senki fotóblogját végig nézni) de eddig ezeket képeket szeretem a legjobban!

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm, nekem is ez az egyik kedvencem! Van a Tabánnak május 1-én egy hangulata.:)

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Rendszeres olvasók

Bejegyzés értesítő e-mail-ben

Rólam ennyit

Fotóm
Budapest, Hungary
„A festőnek nemcsak azt kell festenie, amit maga előtt lát, hanem azt is, amit magában lát. Ha azonban semmit sem lát magában, akkor hagyja abba annak festését is, amit maga előtt lát.” Caspar David Friedrich Azt hiszem, ez a fotózásra is igaz...

Bloggyűjtemény