2019. június 6., csütörtök

Farkasból bárány

Carl Zeiss Jena Tessar 50/2.8 silver

Kedvelem a felhőket.

Megszámolhatatlanul sok alakot, tónust, színt tudnak felvonultatni ott, ahol állítólag az Isten lakik.
A legjobb időjósok: felnézek és szinte biztosa tudom, mire számítsak mondjuk egy óra múlva. Az esőtől vagy az izzadságtól leszek "vizes".
A felhők távolmaradása is jelzés, nem csak időjárás szempontjából. Ha nincs kedvem komolyabb gondolatokkal terhelni az agyam, úgy gondolok rá, ma nincs kedvük játszani a Mindenható alkalmazottainak. Vagy nincs rá idejük. Lehet, hogy már így is túlóráznak.

Láttam egy filmet, ahol Isten unott volt, annyira unott, ami már-már szinte gonoszságba csapott át, és a Föld pusztulását akarta. Két "csicskája" azonban más véleményen volt, és meg akarták menteni a bolygót. Egy fogadás megnyerésén, illetve elvesztésén múlt a Földlakók élete.
Nos, az ilyen égi eseményeket is ilyen "csicskák" csinálhatják. Én így tudom elképzelni, mert így esik jól. Felnézek, és rengeteg dolgot el tudok képzelni. Rengeteg mindenről el tudok gondolkozni. Rendkívül megnyugtató dolog felnézni.

Olyan, az égbolt az alatta elterülő - néha hívogató, néha elszomorító vagy taszító - tájaknak, városoknak, utcáknak, dolgoknak, tárgyaknak, mint szobának a függöny.
Meghatározza a hangulatát.

Lehet sötét vagy pasztell, szürke vagy kék. Vagy fekete.
És a felhők! Ők adják a mintázatot. Van olyan, amikor az egyszínű függöny dobja fel a szobát, van amikor a mintás. Vagy bodros.

Szeretnék mögéjük látni, de nem tudok, és ettől olyan titokzatosak.
Néha azt képzelem a felhők olyanok, mint az életünk. Nézed, nézed, és a fene tudja mi lesz belőle. Hogy hogyan formálódik. Egyszer azt mondod: a k...a életbe, ezt aztán soha nem gondoltam volna!

Azt hiszem, megtaláltam a választ. Attól függ, hogy hogyan tekintesz rá. Bármit kinézhetsz belőle. Döbrögit látsz benne, de a következő percben Ludas Matyivá változik. Farkasból báránnyá.

Szeretnék egyszer úgy tekinteni életem minden hátralévő percében életem már eltelt időszakára, ahogyan a felhőkre nézek.
Megnézni megint és megint, és meglátni benne, amit csak akarok.
És gyönyörködni benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése