2019. március 7., csütörtök

A finom babletykó

Pentacon Auto 135/2.8

- Bélus, hallottad a Fradit? Nagyon csunya.
- Áhh, ne is mondd! Kint vóótam. Többet nem menek. Visszasírom a Nyílt...
- Akkóó se vóót jobb. Nyíl, oszt annyi. Akkóó sem voltak máá spílerek. Az Albert tudna csak segítni.
- Hagyd mán el Géza! Eszed vesztetted? Jó kis csapat volt az a Nyíl féle. Még a Dózsa is jó volt! Az a szutyok Dózsa! Hány éve is, Gézám?
- Emlékszőő, kapta a publikumtóó? Tudod, a Töröcsik. A Dózsábóó. "Táncolj Törő, a nőd betörő!" Tudod, lopott a nője az áruházba.
- Ja, de haggyad máá a nőket. Szóba se gyöjjenek!
- Csak nem összezördültéé az asszonypajtivaa Bélaaaa? He-he...he-he...
- Haggyad mán... Bárcsak az Irént vittem vóna a Fehér Lóba annak idején... 
- Az mán mindegy. Mostan a Julivaa vagy, és egíszen jóó bírod. He-he-he... Én józanabb vóótam, az Irén velem gyütt a Fehír Lóba. Szimpatikusabb vóótam neki. He-he-he... Odanézz, de jó spiné! Most fordul be a sarkon! Ellátsz még odáig? Ha-ha-ha...
- Rohadtúú vicces vagy Géza! Beverek egyet, addig pofázóóó! Ki szokta helyettesítni a Mikit a darun? Én nem? Kussojjááá!
Szóvaa, a Juli... Este mondtam neki, hónap maradok, mer sürgetik az építkezíst a nagyok. Maradnom kőő. Erre fogta magát, azt elhúzott. Asszondja, nem akar látni többet. Asszondja lúzer vagyok... Azt gondóóta, végre eemegyünk vacsorááni. Én nem szeretek ítterembe enni Gézám. Én jobb szeretek otthol..., tudod, egy-kít jó hagymás zsíros deszka, azt kít sör, azt nekem ennyi ölég. Nem akarom én túúspirázni az íletet! Háá nem? Eerohant... Menjen, jobb nekem egyedűű... Az annyáhóó ment.
- Ide figyejj Bélám. Minnyá letelik a sitt, gyere, iszunk egyet. Hadd mennyen! Ide figyejj, megiszunk egy pár sört, azt feegyüssz, eszünk egy jó csűűkös babletykót. Tudod, az jó ilyenkóó. Megnyugtat. Tudod, az Irén jóó főzi a babletykót.
- Megynyugtat..., az jóó lenne. Az asszony igen feezaklatott. Jóó kis sűrűű babletykóó...
Te, Gézám, az Irén is ott lesz? Tudod, hogy egybűű megköszönném a finom levest...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése