2017. október 1., vasárnap

Csinos modellek

Szeptember utolsó vasárnapján, a kellemes, napsütéses időben csinos modellek vonultak fel a Ferihegy 3 repülőtéren, minden résztvevő és vendég nagy örömére.

Fura világ ez. Ez is fura világ.
Egy kicsit, sőt nem is kicsit, nagyon "őrültnek" kell lenni ahhoz, hogy valaki a modell repülőgépek "kifejlesztésében", megépítésében, reptetésében egy olyan szintre eljusson, mint amit én tapasztaltam a 3. AmperParty-n, az elektromos meghajtású modell repülőgépek seregszemléjén.
Fogalmam sincs, hogy ezt a hobbit eszik vagy isszák, de érdekes volt belekóstolni ebbe a kis zárt világba, ami azért egyáltalán nem zárja ki az "idegeneket", az érdeklődőket, a nézőket. Igazán változatos gépparkot vonultattak fel a résztvevők, típusban, színben, méretben egyaránt. Gyönyörű modelleket láttam, amelyek azt hiszem, igazán extra törődést igényelnek.
Az erre alkalmas területen mindenki lehetőséget kapott, hogy saját "dongóját" jó magasra engedje egy, a gépet irányító izé segítségével, különböző trükköket mutasson be, majd a produkció végén bezsebelje a nézők és a "kollégák" tapsát.
Életre szóló élmény lehet, amikor valaki a saját maga által épített repülőjét szabadon engedi. Biztosan fantasztikus érzés, amikor az ember látja a csodálkozó, elismerő tekinteteket.
Az ott töltött 2-3 óra alatt sok büszke mosolyt láttam a körülbelül 40 gép tulajdonosaitól, nem láttam viszont egyetlen balesetet, egyetlen összetört modellt sem. Ezek az "őrültek" igazán értették a dolgukat!
A fotózás nem volt egyszerű, már a gyors mozgás, hirtelen irányváltások követése sem. Csak a tele jöhetett szóba, azzal meg aztán főleg durva volt. Sokszor azt sem tudtam, hol van a repülőgép, amit le akartam fotózni. Mire felemeltem a masinámat, már rég nem ott volt. És akkor még élességet nem állítottam...
Néhány használható kép azért sikerült, leginkább akkor, amikor a gépek lassabban haladtak, vagy éppen szembe repültek.
Mivel én is "őrült" vagyok (csak nem a modell repülőgépek, hanem fényképezőgépek rabja vagyok), természetesen nagyon élveztem ezt a nem mindennapi fotózási lehetőséget.
Ezért köszönet a szervezőknek, a résztvevőknek!


4 megjegyzés:

  1. Valóban nem lehet könnyű mutatvány elcsípni ezeket a gyorsan mozgó madarakat! Jól sikerült képek lettek.

    VálaszTörlés