2017. október 1., vasárnap

Csinos modellek

Szeptember utolsó vasárnapján, a kellemes, napsütéses időben csinos modellek vonultak fel a Ferihegy 3 repülőtéren, minden résztvevő és vendég nagy örömére.

Fura világ ez. Ez is fura világ.
Egy kicsit, sőt nem is kicsit, nagyon "őrültnek" kell lenni ahhoz, hogy valaki a modell repülőgépek "kifejlesztésében", megépítésében, reptetésében egy olyan szintre eljusson, mint amit én tapasztaltam a 3. AmperParty-n, az elektromos meghajtású modell repülőgépek seregszemléjén.
Fogalmam sincs, hogy ezt a hobbit eszik vagy isszák, de érdekes volt belekóstolni ebbe a kis zárt világba, ami azért egyáltalán nem zárja ki az "idegeneket", az érdeklődőket, a nézőket. Igazán változatos gépparkot vonultattak fel a résztvevők, típusban, színben, méretben egyaránt. Gyönyörű modelleket láttam, amelyek azt hiszem, igazán extra törődést igényelnek.
Az erre alkalmas területen mindenki lehetőséget kapott, hogy saját "dongóját" jó magasra engedje egy, a gépet irányító izé segítségével, különböző trükköket mutasson be, majd a produkció végén bezsebelje a nézők és a "kollégák" tapsát.
Életre szóló élmény lehet, amikor valaki a saját maga által épített repülőjét szabadon engedi. Biztosan fantasztikus érzés, amikor az ember látja a csodálkozó, elismerő tekinteteket.
Az ott töltött 2-3 óra alatt sok büszke mosolyt láttam a körülbelül 40 gép tulajdonosaitól, nem láttam viszont egyetlen balesetet, egyetlen összetört modellt sem. Ezek az "őrültek" igazán értették a dolgukat!
A fotózás nem volt egyszerű, már a gyors mozgás, hirtelen irányváltások követése sem. Csak a tele jöhetett szóba, azzal meg aztán főleg durva volt. Sokszor azt sem tudtam, hol van a repülőgép, amit le akartam fotózni. Mire felemeltem a masinámat, már rég nem ott volt. És akkor még élességet nem állítottam...
Néhány használható kép azért sikerült, leginkább akkor, amikor a gépek lassabban haladtak, vagy éppen szembe repültek.
Mivel én is "őrült" vagyok (csak nem a modell repülőgépek, hanem fényképezőgépek rabja vagyok), természetesen nagyon élveztem ezt a nem mindennapi fotózási lehetőséget.
Ezért köszönet a szervezőknek, a résztvevőknek!


4 megjegyzés :

  1. Valóban nem lehet könnyű mutatvány elcsípni ezeket a gyorsan mozgó madarakat! Jól sikerült képek lettek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Jó tapasztalás volt...! :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Rendszeres olvasók

Bejegyzés értesítő e-mail-ben

Rólam ennyit

Fotóm
Budapest, Hungary
„A festőnek nemcsak azt kell festenie, amit maga előtt lát, hanem azt is, amit magában lát. Ha azonban semmit sem lát magában, akkor hagyja abba annak festését is, amit maga előtt lát.” Caspar David Friedrich Azt hiszem, ez a fotózásra is igaz...

Bloggyűjtemény