2015. július 30., csütörtök

Kapolcsi pillanatok

Nem tudom, hogy vagy vele, kedves blogolvasó, de én imádom Kapolcsot.
Mind a falut magát, mind az ő fesztiválját, kulturális orgazmusát, a Művészetek Völgyét.

A hétvégén néhány órát tölthettem a forgatagban, rengeteg érdekes embert, jelenetet láttam. Az őrült hőség sok mindenkit a patakba kényszerített, de a show-nak mennie kell tovább. Akik produkcióval, áruval érkeztek Kapolcsra, nekik bizony keményen dolgozni kellett. De csak estig...

Kapolcs, a Művészetek Völgyével érdekes fintora az életnek. Groteszk, kaján vigyorral nevet mindazok arcába, akik az életet kizárólag kemény munkának és feladatnak képzelik el.
A házak kertjei sátrakkal telnek meg, a kocsmában a fröccshöz velős pirítóst adnak. Nagy Bandó könyvet árul, Márta István, a főszervező pedig segít szépítgetni a helyszíneket. Terka néni a sátorban, saját magáról elnevezett konyhája tűzhelye mellett pörög.

Érdekes arcok, színes forgatag. Mindehhez jól passzol a falura jellemző visszafogott romantika. :)
Ha voltál, tudod, miről beszélek, ha nem, a fotók megtekintése után irány Kapolcs! Még tart!5 megjegyzés :

 1. Élvezetes életképek a Művészetek Völgyének közönségéről. Tetszenek.
  A képen szereplők mindegyikétől rendelkezel írásos beleegyezéssel? :) (A kérdés nem komoly, inkább csak az egész törvény fonákságára villant rá.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze, hogy rendelkezem... :) De egyikük sem akart nekem ugrani... Ottlétem alatt nekem is eszembe jutott ugyanez, de talán senki nem foglalkozott vele.
   És köszönöm a hozzászólást, látogatást! :)

   Törlés
 2. Ó..hát Kapolcson akkor voltam először mikor megnyertem egy kisnemez-madarat!....Azóta is emlegetem..amugy..nem szeretem a tömeget..de Kapolcs a szivem csücske..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   Én sem szeretem a tömeget, de Kapolcs más... Mindig van lehetőséged lehúzódni egy sarokba néhány percre. :)

   Törlés
  2. Amúgy, mi ez a nyeremény? :)

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Rendszeres olvasók

Bejegyzés értesítő e-mail-ben

Rólam ennyit

Fotóm
Budapest, Hungary
„A festőnek nemcsak azt kell festenie, amit maga előtt lát, hanem azt is, amit magában lát. Ha azonban semmit sem lát magában, akkor hagyja abba annak festését is, amit maga előtt lát.” Caspar David Friedrich Azt hiszem, ez a fotózásra is igaz...

Bloggyűjtemény