2014. szeptember 17., szerda

A város ritmusa

Tegnap este végre egy kicsit ki tudtam szabadulni a NAGY MUNKA "fogságából", és úgy döntöttem, hogy megnézem a híres-hírhedt Magnum fotóügynökség fotóiból rendezett kiállítást, mielőtt a fotók tovább indulnak a nagyvilágba, újabb közönségek elé. A Mai Manó Házban és a Capa Központban is voltak képek, mindkettőt megnéztem egy kedvezményes jeggyel.
Maradandó nyomot inkább a Capa-ban látott fotók, bő leírások és a kontaktok hagytak. A fényképészek, a nagy lapok fotósai a kontaktokból válogattak először, azokból tudták többé-kevésbé eldönteni, melyik fotó sikerült a legjobban, melyeket láthatja majd ország-világ.
Kicsit beleshettem a színfalak mögé, hiszen a leírások mellet láthattam az összes képet a kitett kontaktokon, amit az adott fotós a témában készített.

Az élménytől bódultan zuhantam ki az utcára. A külvilágot nem nagyon érzékeltem, olyan voltam, mint aki néz, de nem lát.
Vidám gyermeki kacaj lódított vissza a valóságba. Pont előttem egy anya játszott kislányával. Éppen nálam volt a fényképezőgép, nosza, előkaptam, annyira megfogott a kettőjük közötti kapcsolat.
Abban a pillanatban ismét máshol voltam már. Annyira megbabonázott a város lüktetése, ritmusa, fényei.
Nem nagyon emlékszem, hogyan jutottam haza, csak mentem, csattogott a tükör. A város az enyém lett, és én a városé.

Sokat gondolkodtam a feldolgozás előtt, hogy fekete-fehérben vagy színesben látnám szívesebben a gyűjtött anyagot. Lelkes híve vagyok a fekete-fehér fotóknak, fotózásnak. Most mégis az utóbbi mellett döntöttem. Úgy éreztem, ezeknél a képeknél a hangulat szerves részét képezik a színek. Kellenek.
De ezt majd Te eldöntöd, kedves Olvasó. Ha pedig véleményed is van, nehogy véka alá rejtsd! :)

Egy kis muzsika hozzá:
További képek holnap!
4 megjegyzés :

 1. Remek életképek, nekem tetszik, hogy meghagytad a színeket. Nem tolakodók, mégis adnak a kép hangulatához!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor jól választottam, köszönöm! :)

   Törlés
 2. Érzem ahogy lüktet! Nagyon jó a hangulata.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik, köszönöm! :)

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Rendszeres olvasók

Bejegyzés értesítő e-mail-ben

Rólam ennyit

Fotóm
Budapest, Hungary
„A festőnek nemcsak azt kell festenie, amit maga előtt lát, hanem azt is, amit magában lát. Ha azonban semmit sem lát magában, akkor hagyja abba annak festését is, amit maga előtt lát.” Caspar David Friedrich Azt hiszem, ez a fotózásra is igaz...

Bloggyűjtemény