2014. május 30., péntek

Kicsi a világ

Nem rendhagyó bejegyzés ez, tekintsük inkább szórakozásnak, kikapcsolódásnak.
Történt, hogy egy remek online képmanipuláló alkalmazásra bukkantam, muszáj volt kipróbálnom.
Játszottam egy kicsit a fotóimmal, célom egy miniatűr világban való fesztelen bolyongás volt.
Igen, a tilt-shift technikáról van szó, amellyel olyan hatást érhetünk el, mintha maketteket nézegetnénk. Mindezt a kiemelni kívánt témánkon kívül eső területek erőteljes életlenítésével, elmosásával éri el.
Nem vagyok híve a különféle "műtéteknek", amelyeknek manapság sokan próbálkoznak képeikkel. A fotók manipulálásához ugyanis csak egy szoftverre van szükség, nekünk sem gondolkodni, sem a bennünk lakó kreatív manót előhívni nem szükséges.
Ez az effekt azonban mindig is tetszett. Korábban, még az első gépem megvásárlása előtt azt gondoltam, hogy olyan masinát fogok vásárolni, ami ezt a hatást már az expozíció után képes legyártani. Szerencsére nem ilyen gépet választottam, azaz nem ez volt a szempont a vásárlásnál. Olyan objektívet is lehet kapni, ami képes megalkotni ezt a miniatűr világot, de valószínűleg nem egy tömegcikkről van szó...
Szóval találtam egy ilyen online, teljesen ingyenes szoftvert, amivel nagyon egyszerű volt kísérletezni. Az eredmény is tetszett a végén.
Ha van kedved hozzá, próbáld ki, elég csupán egy-két alkalmas fotót előtúrnod hozzá. Itt találod a szóban forgó "makettgyárat".
Játszadozásaim gyümölcsét két részletben láthatod, ma az első adag, legközelebb pedig kb. ugyanennyi kép kedvcsinálónak talán elég lesz.
Jó szórakozást!:)
Ja, és hosszas habozás után nyitottam egy ilyet is, ami tetszett, azt így könnyebben tovább oszthatod másoknak is. Bármennyire is vonakodtam elismerni, de manapság csak a FB a leghatékonyabb kommunikációs, meg ki tudja még, milyen csatorna...:/
10 megjegyzés :

 1. tetszik..és köszi..Nagy gratula

  VálaszTörlés
 2. Óóóó, csodás képek! Hogy az FB lenne a leghatékonyabb kommunkikációs csatorna?! Vitatom a dolgot, de ez az én megállapításom, hogy koránt sem. S nem csak azért, mert nem vagyok tagja :) Az élő szó, de még egy fotó is beszédesebb, mint az, amit - az életünkről, a mindennapjainkról - kirakunk a kirakatba (FB) Én továbbra is itt, a blogodon követem munkásságodat, a csodás meglátásaidat, beszédes képeidet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A kommunikációs csatornát kicsit másképp értettem, természetesen nem az az élet, ami a fb-on zajlik, abszolút egyetértünk. Valami olyasmire gondoltam, hogy ha valamit reklámozni, terjeszteni, szélesebb körben elérhetővé tenni akarsz, arra a nagy számok törvénye és a fb felépítése alapján nincs jobb lehetőség.
   Az utolsó mondatodnak pedig különösen örülök, nagyon köszönöm!:)

   Törlés
 3. Nagyon jók! Az erdei alagutas tetszik a legjobban :)
  FB-ról: ha lenne egy blogfelület rajta, ha az értékes tartalmak nem vesznének el a süllyesztőben, ha nem lenne ennyi reklám és a képek minőségét sem rontanák le, akkor "tökéletes" lenne :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Szabi!:)
   A fb pedig valóban ilyen. De valamilyen algoritmus alapján szelektálni kell, ez pedig nem a bejegyzések értéke alapján történik, hanem a nézettsége alapján, az pedig nem garancia semmire...:/

   Törlés
 4. Érdekes játék, kicsit elrepít egy mesevilágba. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Pontosan így gondolom én is.:)

   Törlés
 5. Nagyon tetszik ez a játék, lehet majd én is kipróbálom :) az eredmény magáért beszél, szerintem nagyon jók lettek a fotók, mint mindig, most is tetszik :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik, majd az eredményre kiváncsi leszek!:-)

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Rendszeres olvasók

Bejegyzés értesítő e-mail-ben

Rólam ennyit

Fotóm
Budapest, Hungary
„A festőnek nemcsak azt kell festenie, amit maga előtt lát, hanem azt is, amit magában lát. Ha azonban semmit sem lát magában, akkor hagyja abba annak festését is, amit maga előtt lát.” Caspar David Friedrich Azt hiszem, ez a fotózásra is igaz...

Bloggyűjtemény