2014. május 30., péntek

Kicsi a világ

Nem rendhagyó bejegyzés ez, tekintsük inkább szórakozásnak, kikapcsolódásnak.
Történt, hogy egy remek online képmanipuláló alkalmazásra bukkantam, muszáj volt kipróbálnom.
Játszottam egy kicsit a fotóimmal, célom egy miniatűr világban való fesztelen bolyongás volt.
Igen, a tilt-shift technikáról van szó, amellyel olyan hatást érhetünk el, mintha maketteket nézegetnénk. Mindezt a kiemelni kívánt témánkon kívül eső területek erőteljes életlenítésével, elmosásával éri el.
Nem vagyok híve a különféle "műtéteknek", amelyeknek manapság sokan próbálkoznak képeikkel. A fotók manipulálásához ugyanis csak egy szoftverre van szükség, nekünk sem gondolkodni, sem a bennünk lakó kreatív manót előhívni nem szükséges.
Ez az effekt azonban mindig is tetszett. Korábban, még az első gépem megvásárlása előtt azt gondoltam, hogy olyan masinát fogok vásárolni, ami ezt a hatást már az expozíció után képes legyártani. Szerencsére nem ilyen gépet választottam, azaz nem ez volt a szempont a vásárlásnál. Olyan objektívet is lehet kapni, ami képes megalkotni ezt a miniatűr világot, de valószínűleg nem egy tömegcikkről van szó...
Szóval találtam egy ilyen online, teljesen ingyenes szoftvert, amivel nagyon egyszerű volt kísérletezni. Az eredmény is tetszett a végén.
Ha van kedved hozzá, próbáld ki, elég csupán egy-két alkalmas fotót előtúrnod hozzá. Itt találod a szóban forgó "makettgyárat".
Játszadozásaim gyümölcsét két részletben láthatod, ma az első adag, legközelebb pedig kb. ugyanennyi kép kedvcsinálónak talán elég lesz.
Jó szórakozást!:)
Ja, és hosszas habozás után nyitottam egy ilyet is, ami tetszett, azt így könnyebben tovább oszthatod másoknak is. Bármennyire is vonakodtam elismerni, de manapság csak a FB a leghatékonyabb kommunikációs, meg ki tudja még, milyen csatorna...:/








10 megjegyzés:

  1. tetszik..és köszi..Nagy gratula

    VálaszTörlés
  2. Óóóó, csodás képek! Hogy az FB lenne a leghatékonyabb kommunkikációs csatorna?! Vitatom a dolgot, de ez az én megállapításom, hogy koránt sem. S nem csak azért, mert nem vagyok tagja :) Az élő szó, de még egy fotó is beszédesebb, mint az, amit - az életünkről, a mindennapjainkról - kirakunk a kirakatba (FB) Én továbbra is itt, a blogodon követem munkásságodat, a csodás meglátásaidat, beszédes képeidet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kommunikációs csatornát kicsit másképp értettem, természetesen nem az az élet, ami a fb-on zajlik, abszolút egyetértünk. Valami olyasmire gondoltam, hogy ha valamit reklámozni, terjeszteni, szélesebb körben elérhetővé tenni akarsz, arra a nagy számok törvénye és a fb felépítése alapján nincs jobb lehetőség.
      Az utolsó mondatodnak pedig különösen örülök, nagyon köszönöm!:)

      Törlés
  3. Nagyon jók! Az erdei alagutas tetszik a legjobban :)
    FB-ról: ha lenne egy blogfelület rajta, ha az értékes tartalmak nem vesznének el a süllyesztőben, ha nem lenne ennyi reklám és a képek minőségét sem rontanák le, akkor "tökéletes" lenne :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Szabi!:)
      A fb pedig valóban ilyen. De valamilyen algoritmus alapján szelektálni kell, ez pedig nem a bejegyzések értéke alapján történik, hanem a nézettsége alapján, az pedig nem garancia semmire...:/

      Törlés
  4. Érdekes játék, kicsit elrepít egy mesevilágba. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Pontosan így gondolom én is.:)

      Törlés
  5. Nagyon tetszik ez a játék, lehet majd én is kipróbálom :) az eredmény magáért beszél, szerintem nagyon jók lettek a fotók, mint mindig, most is tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, majd az eredményre kiváncsi leszek!:-)

      Törlés