Ezt a receptet mindenkinek ajánlom, aki hozzá tud jutni az alábbi hozzávalókhoz, és aki a É(le)tkez(el)ési Szokásain akar változtatni egy kicsit.
Fogjunk Mindennapjaink közül két jókorát, aprítsuk fel őket, majd Szenvedélyünk lángján pirítsuk meg. Amikor Mindennapjaink átláthatóvá (üvegessé) válnak, tegyük bele az összes Keserűségünket, Bánatunkat, Félelmünket, amiket korábban már felkockáztunk.
Zúdítsuk rá az összes Dühünket, és addig főzzük, amíg Az el nem párolog. Fűszerezzük jófajta Napfénnyel (legjobb a kora reggeli és az esti Napfény, mert harmonikusabb lesz tőle az Élet Íze), majd mielőtt az Élet elkészül, szórjunk bele egy kis Örömöt, Szépséget vagy esetleg némi Mosolyt. További fűszerekkel tetszés szerint ízesíthető. Ezeket a fűszereket tudni fogod majd, hol keresd. Mindezek a fűszerek elveszik az Élet Keserűségét, Rossz Ízét, mielőtt Dühünk végleg elpárolog.
Végül oltsuk el Szenvedélyünk lángját, és tegyük félre Mindennapjainkat, Keserűségünket, Bánatunkat, Félelmünket. Pihenjünk, ábrándozzunk, és kóstoljuk meg a Napfény ízét. Ennek az Életnek az igazi zamatát a Napfény adja. Igen, a Napfénynek van íze. Édes, elveszi a Keserűséget. Ne legyünk Savanyúak!
Jó étvágyat!
[caption id="attachment_1016" align="alignnone" width="768"]
Exposure time 1/800 s
Aperture 3.5
Focal length 85.00 mm
ISO 100
Metering mode Spot[/caption]
[caption id="attachment_1017" align="alignnone" width="768"] Exposure time 1/160 s
Aperture 2.8
Focal length 85.00 mm
ISO 100
Metering mode Spot[/caption]
[caption id="attachment_1018" align="alignnone" width="410"]
Exposure time 1/400 s
Aperture 2.8
Focal length 85.00 mm
ISO 100
Metering mode Spot[/caption]
[caption id="attachment_1019" align="alignnone" width="768"] Exposure time 1/250 s
Aperture 2.8
Focal length 85.00 mm
ISO 100
Metering mode Spot[/caption]
- cerezo -
Egy igazán jó recept....jókor jött :) Gratulálok,klassz képek!
VálaszTörlésA lépcsős képed valami fergeteges. Azt hiszem le kell cseréni a gépemet valami komolyabbra.
VálaszTörlés(Cannon EOS 350D)
Ha jókor jött, akkor főleg örömteli, hogy tetszik!:)
VálaszTörlésKöszönöm Klau!
Nem is tudtam, hogy fotózol.:)
VálaszTörlésAz én gépem sem magasabb kategória ám, legfeljebb újabb, egy 600D.
A fergeteges nagyon erős, de persze örülök, ha így látod, és köszönöm!:)
Szeretek fotózni, de nem közel se tudok olyan jól mint te.
VálaszTörlésMondjuk sokan azt mondják, hogy jó a 350D csak valami komolyabb obi kellene hozzá.
(Cannon 18-55 kit és Tamron 55-200)
Illetve megtanulni valami fényképszerkesztő használatát. :P
De én inkább a bringázást tartom fő hobbinak ezért nem marad pénzem, hogy ezt a szenvedélyemet is kiéljem.
http://kepfeltoltes.hu/130719/43092987601_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130719/Focus_0159_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130719/1248871814IMG_1382_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Valóban, a géped az ész, az objektív pedig a lelke az egész cuccnak. Én is inkább obit vennék a helyedben, mondjuk egy jó fixet.
VálaszTörlésEzek a fotók szerintem igen jó minőségűek, hát még a bringák... Melyik a Tied?
Nekem is van egy, de sajnos a tárolása nem megoldott, úgyhogy nem használom sajnos...
Mind a harom az enyem.
VálaszTörlésIgaz az elsot mar eladtam es vettem egy masikat.
1 bringa van nekem. 1 bringa van a baratnomnek. 1bringa van munkaba/boltba jarasra. :)
Koszi a tippet. Akkor egy jo obit kell vennem. :)
Közel áll hozzám a mély tónusú színvilág. Jó sorozat. érdekes címmel :) Ha választanom kellene én is a lépcsőset választanám, de miért kellene választani...? :D
VálaszTörlésMaximálisan egyet értek a tanácsoddal!!! Az obi a lelke (szeme) az egésznek.
Szerencsére nem kell választani...
VálaszTörlésKöszönöm!
Szép fotók, remek színvilággal.
VálaszTörlésKöszönöm!:)
VálaszTörlésNagyon jó recept, csodás fotókkal fűszerezve :)
VálaszTörlésKöszönöm.:)
VálaszTörlésEltűntek a képek! De az írás még mindig szuper :)
VálaszTörlésEl sajnos, de nincs már türelmem újra betenni őket. Még a Wordpress-ről hoztám át ezeket a régi posztokat.
Törlés