2013. május 7., kedd

Kövér Mo

A szesztilalmat 1919-ben iktatták törvénybe, majd 1933-ban vált ismét legálissá az alkoholfogyasztás, amikor a közvélemény már tudta, hogy a szesz tilalma megbukott. A "húszas évek" sok színes figurát szült.


"Kövér" Mo Smith és Isadora "Izzy" Einstein, New-York-i szeszügynökök minden idők legdörzsöltebb "üzletemberei" voltak. Testes, kövér emberek, akik egyenként 240 fontot (kb. 110 kilót) nyomtak. A páros 1920-tól 1925-ig razziázta a zugkocsmákat álruhában, rabbinak, halásznak, futballistának vagy szeszcsempésznek öltözve, 4397 letartóztatást hajtottak végre, több mint 5 millió üveg zugalkoholt koboztak el.


Kövér Mo végül is belátta a régi mondás igazát: "ha nem tudod legyőzni őket, állj közéjük" és 1927-ben megnyitotta zugkocsmáját.


Forrás: innen.Ma már szerencsére nem kell bujdokolni, csak letámasztod a bringádat, ha innál egy-két sört egy jó zene mellett.


Mi mással is lehetne az akkori hangulatot, életérzést legalább egy kicsit visszaidézni, mint egy dögös blues-zal, annak egyik legjelesebb képviselőjétől (John Lee Hooker). A blues pontosan az 1910-20-as években kezdte bontogatni szárnyait. Az első blues lemezeket akkoriban rögzítették, mikor két testes hősünk elkezdte hadjáratát, és betoppantak az első zugkocsmába, akkor  még meggyőződve végső győzelmükről.- cerezo -

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Rendszeres olvasók

Bejegyzés értesítő e-mail-ben

Rólam ennyit

Fotóm
Budapest, Hungary
„A festőnek nemcsak azt kell festenie, amit maga előtt lát, hanem azt is, amit magában lát. Ha azonban semmit sem lát magában, akkor hagyja abba annak festését is, amit maga előtt lát.” Caspar David Friedrich Azt hiszem, ez a fotózásra is igaz...

Bloggyűjtemény