2015. április 19., vasárnap

Az 5. Budapest100

Idén is sikerült összehozni a szokásos csapattal egy egész napos sétát, fotózást a Budapest100 rendezvénye keretében. Szerencsére nekem is éppen akadt egy "munkanélküli" napom, és ott lehettem a többiekkel. Sajnos, voltak megint hiányzók, velük még jobban sikerülhetett volna ez a szombat.
Andrissal egy órával korábban indultunk, így egy Bercsényi utcai házat meg tudtunk még nézni a Lágymányosi Dohánygyár előtti találkozó előtt. Végül is heten jöttünk össze, és a fél liter melegítő ital, amit magammal vittem, gyorsan elfogyott és kevésnek bizonyult. :)
Az egykori gyárban készült képeket egy külön bejegyzésben láthatod majd.

Az útvonal: Lechner Tudásközpont (dohánygyár) - Hadik ház - Bartók Béla út 72. - Mátyás Pince - Aranykéz u. 2. - Béke Szálló (Radisson Hotel) - Zichy J. u. 30.

Volt, ahová nem volt jó bemenni (vagyis kijönni jobb volt, mert nem voltunk szívesen látott vendégek), volt, ahová nagyon (kijönni is, profi előadás, szívélyes (értsd: nem kelletlen) és érdekes vezetés, látványos ház, mindenki kedves), mindezt a Zichy J. utcai házban kaptuk, és nagy-nagy köszönet érte.
Volt, ahová lehet, hogy az életben többet nem fogok bejutni, de nem is szeretnék.
Voltunk pincében, voltunk tetőn.
Az egyik ház tetején egy kedves pár megkért, hogy készítsek róluk egy közös képet ebben a nem mindennapi környezetben. A fotó elkészült, alant láthatod, remélem, örök emlék marad nekik. :)

A társaság, viszont pótolhatatlan, akárcsak az élmény, amit a reklámban láthatsz/hallhatsz.
A reggeli pálinka mindenkinek jól esett, és úgy láttuk jónak, ha ezt az utolsó ház látogatása után egy sörrel zárjuk le. Nem egy lett belőle, de jó érzékkel megéreztük azt a pillanatot, mikor kell abbahagyni, hogy ne seggrészegen vánszorogjunk haza.

Szóval a jókedvig ittunk, de ez a nap számomra mindenféle rásegítés nélkül is emlékezetes lett volna.

Jöjjenek a képek, a későbbiekben még egy-két posztban láthatsz képeket erről a szombati eseményről.























8 megjegyzés:

  1. Megesz a penesz hogy vegul nem tudtam elmenni! Remek volt a hangulat a kepek es a leirasod tanusaga szerint. Csuda helyeken jartatok es fotok kivaloak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is sajnálom, hogy nem sikerült jönnöd! Majd legközelebb. :) Nagyon klassz társaság ez! :)

      Törlés
  2. Remek kis képes beszámoló :) Tök jó más szemével is látni ugyanazokat a helyeket, pillanatokat :)
    Szabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló Szabi, köszi! Ezért (is) jók ezek a közös séták! :)
      Nekem a "cselédhelyiséges" képed felülnézetből nagyon tetszik!! :)

      Törlés
  3. Erre a rendezvényre pedig nagyon szerettem volna elmenni,de sajnos kedvenc objektívem szervizben van. No majd legközelebb..Nagyon jó lehetett,szuperek a képeid! Gratulálok!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Marcsi! Jövőre eljössz velünk, ugye? :)
      Köszönöm a kedves szavaidat! :)

      Törlés