2013. december 6., péntek

Tégy egy utazást!


Ma sok gyerek és talán sok felnőtt számára is eljön a várva várt pillanat. Rengeteg ember számára különleges nap ez a mai. Egy, számomra valamikor félelmetes, varázslatos lény minden tiszta csizmát meglátogat.

Számtalan emlékkép villan fel előttem, szép emlékek, olyanok, amiket soha nem felejtek majd el.
Örülj ma gyermekeddel, és tegyél meg mindent, hogy elvarázsold őt. Vagy örülj minden gyerekkel.
Azután pedig tégy egy utazást az időben, lépj ki kicsit a jelenből, és válassz magadnak egy "kincset". Úgy, mint régen.
Érdemes.

Exposure time 1/100 s, Aperture 2.0, Focal length 35.00 mm, ISO 1600, Metering mode Spot

Szép Mikulást mindenkinek!

6 megjegyzés:

  1. Jól sikerült érdekes hatású fotó, noha a fotón látható "kincsek" nekem nem annyira kapcsolódik emlékképként a Mikuláshoz.
    Már-már kicsit Stephen King horrorisztikus világát ébreszti bennem. Olyan jellegzetesen rémisztő érzés egy kissé sötét padlástérben babák fejét kikandikálva látni egy méretes papírdobozból.
    A fotó érdekes érzéseket hozott ki belőlem, de ne haragudj meg érte, nem Mikulás ünnepi hangulatot.
    :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy kicsit félreérthető voltam, a felnőtt gyermekségét akartam sugallni.Azt, hogy egy kicsit mindannyian gyerekek vagyunk, és örüljünk a Mikulásnak. A Mikulás révén könnyebben "gyermekké" válhatok egy napra. Nekem erről a képről a gyerekkorom jut eszembe, még akkor is, ha nekünk, fiúknak más "kincseink" voltak. A húgom egy ilyen "horrorbabán" nőtt fel. A fotó pedig nem padláson, hanem egy karácsonyi vásárban készült.

      Törlés
    2. Nem, nem voltál félreérthető! Én azt írtam le, hogy belőlem milyen érzést váltott ki a fotód. A blog írásban azt szeretem, hogy a megjegyzésben (ha van olyan) megláthatod másokban milyen érzéseket vált ki a bejegyzésed, legyen az fotó vagy írásos tartalom. :-)
      Igazán akkor válik színessé egy blog, ha sok és érdekes hozzászólás van a posztok alatt!

      Törlés
    3. Lala, az utolsó mondatodban abszolút egyetértünk, sőt, köszönöm a véleményt!:) Minden hozzászólás megtisztelő, bárkitől is érkezik. Legalább azt is leírtad, hogy miért gondolod így, ez mindenképpen értékelendő.
      De azt nem értem, műanyag babák miért rémisztőek? És miért padlás? Illetve értem én, de erről már órákat lehetne beszélgetni...
      Mindegy, majd egyszer megvitatjuk.:)

      Törlés
  2. Én is padlásra, vagy fészerre gondoltam, talán a színvilág és a rendezettlenség miatt. Szeretem az ilyen színvilágú képeidet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, a fények valóban nem ünnepi hangulatot sugallnak, de nem is az volt a cél. Rossz ötlet volt ezt az "örök gyermek témát" Mikuláshoz kapcsolni...
      Köszönöm!:)

      Törlés