2013. április 11., csütörtök

Budapest100 - 1.

A hét végén, Luca kezdeményezésére az indás pajtásokkal nekivágtunk Budapestnek. Budapest templomainak, házainak, hajóinak. Legalábbis mi. Nem győztük falni a város utcáit. Nem szerettük volna kihagyni ezt a remek kezdeményezést, amely úgy néz ki, hagyománnyá fejlődik. Két évvel ezelőtt rendezték meg először, mostanra pedig egy neves magazin Európa legérdekesebb progjamjai közé válogatta.

Nem csak olyan épületek nyitották meg kapujukat, amelyek száz évvel ezelőtt épültek, hanem olyanok is, amelyeket 100 évvel ezelőtt terveztek, átadtak vagy átépítettek.

Az eseményen megörökített "látomásaimat" fokozatosan fogom kitenni, három részre osztva őket. Elsőként két templomban készült képeimet teszem közzé (a Szilágyi Dezső téri és az Egyetem téri), másodjára a Kossuth Múzeumhajón lőtt rengeteg nézhető fotót láthatjátok majd (ez bizony keményen három, azaz három darab lesz), végül pedig a 100 éves budapesti házak hangulatába, mindennapi életébe kóstolhattok bele (ahogy én láttam).

Nem szaporítanám tovább a szót. Íme.



- cerezo -

5 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy megosztottad sétádat. Én szombaton voltam fotózni a 100 éves házakat. Ezek kimaradtak, mert ugye mindenhova nem tud eljutni az ember. De szerencsére Nálad most megnézhetem a csodás fotókat :)

    VálaszTörlés
  2. Én köszönöm, hogy megnézted! Érdekes program volt, most voltam először.:-)

    VálaszTörlés
  3. Köszi Luca! Így sikerültek...

    VálaszTörlés